Muurtje

De keuken en de woonkamer zijn nog heel erg open naar elkaar. Dat is heel ruimtelijk, maar niet zo handig. Iets te enthousiaste pannen op de kookplaat zorgen voor spetters op de bank (of in de nek van degene die op de bank zit) en we kunnen nergens een afzuigkap ophangen.

Om licht en doorzicht wel te behouden, maar toch een duidelijke scheiding te maken hebben we een muurtje bedacht waarin weer de glas-in-lood-ramen komen die we vlak voor ons vertrek uit Amersfoort uit een afvalcontainer hebben gered. Dit keer het kleine formaat. Er passen er precies vier naast elkaar.

Aan het eind van het muurtje willen we ook nog een boomstam plaatsen. We hebben er een aantal die ontschorst en wel al een paar jaar in het gastenverblijf staan te drogen.

Het is wel een puzzel: hoe plaats je het allemaal precies zo, dat je ook nog de afzuigkap ernaast kunt ophangen. Weer iets dat niet heel erg snel gaat dus… Maar we zijn erg tevreden over het resultaat: wel een duidelijke afscheiding, maar toch licht en contact tussen woonkamer en keuken.