Blij in mei

Het is mei, het regent veel, de temperatuur stijgt, het gras spuit de grond uit en het groen de bomen uit. De boomkikkers geven iedere avond concerten. Libellen en meikevers vliegen in het rond, af en toe zó onoplettend dat ze ons aanzien voor een landingsbaan.

Spontaan uitgezaaide bladrammenas en bijenvoer steken prachtig af tegen het potdekselwerk van het huis.
De aardappels ‘Vitanoir’ komen al mooi op tussen het maaisel van de poel
Voor het eerst hebben we ook een stukje ‘echte’ tuin. De palen voor de schaduwdoeken blijken nog niet helemaal goed te staan; de schaduwdoeken kunnen nu nog niet optimaal hangen zodat we op het heetst van de dag schaduw op het terras hebben. Helaas loopt op de plek waar ze zouden moeten staan de rioolbuis (daarom staan ze daar niet). Hmmm… nog een puzzeltje.
De tulpen zijn bijna uitgebloeid, de akeleien nemen het over.
De gouden regen naast het regenwaterbassin omlijst prachtig het beeld van de ijsvogel.
De moestuin wordt elke dag mooier.
Plaatje van onderuit de moestuin.
Over de moestuin heen naar de poel.
Een week geleden waren de bomen nog vrijwel kaal!
Het gras spuit omhoog in het weiland.
Heel veel pinksterbloemen in het gras.
En een biesje (kleine veldbies?) dat vooral in de zone langs de sloot groeit, samen met heel veel veldzuring.
Verzonken in ons paradijs…

Het enige wat nog aan het geluk ontbreekt zijn méér lammetjes. Nel d’r mini is intussen ruim tien dagen oud en wil heel graag samen met andere mini’s rennen en rondspringen. Maar al d’r tantes laten het afweten en lopen alleen maar gezapig te grazen en te herkauwen. Nu heeft Babette vorig jaar ook niet gelammerd (ivm de horrorbevalling twee jaar geleden) en Sandra was vorig jaar óók niet drachtig (het jaar daarvóór wel). Zouden ze het überhaupt niet meer worden? Want zo lijkt het een karig jaar qua melk, kaas en yoghurt te gaan worden. Nou ja, dat scheelt ook werk…

Dan heb je nog eens tijd om bij de poel naar de magische zonsondergang te kijken terwijl het kikkerconcert begint…
(Met dank aan Renée voor de foto)