Actief dorp

Er zijn allerlei redenen waarom we op zoek gingen naar een nieuw project, maar ontevredenheid met de van Bemmelstraat hoort daar niet bij. We hebben ons al 9 jaar verbaasd over wat een leuke straat dit is. Echt een dorp in de stad. Iedereen kent elkaar en loopt bij elkaar binnen. Er zijn twee Whatsapp-groepen: één voor veiligheid en één voor alle overige klets. Elk jaar is er een straatfeest (Met een thema! En iedereen is verkleed in de stijl van het thema- er zijn prijzen te winnen! En de huizen zijn versierd in de stijl van het thema! En er kinderspelen! En een koffietafel! En een tienkamp voor de tieners! En een bingo! En een gezamenlijke maaltijd! En de straat wordt TWEE dagen afgesloten!)

En niet te vergeten de houthakkersclub natuurlijk, die jaarlijks een beheerscontractje sluit voor een perceeltje bos zodat de kachels ’s winters weer warm gestookt kunnen worden.

Dus het was best wel spannend – hoe zou het nieuwe dorp zijn?

Nou, dat valt niet tegen.

We waren er al achter gekomen dat het dorp een website heeft: www.dorpdehoeve.nl Van die website hadden we al geleerd dat er 412 mensen in het dorp wonen (ongeveer evenveel als de van Bemmelstraat) en dat er van alles door actieve inwoners wordt georganiseerd:

  • een vereniging plaatselijk belang
  • een dorpshuis
  • een koor
  • een dorpskrant
  • een digitale nieuwsflits
  • een groencommissie
  • een activiteitencommissie
  • een werkgroep verkeer
  • een commissie volksspelen
  • een beheercommissie…

Niet gek!

Omdat we onze toekomstige dorpsgenoten graag willen kennen hebben we de voorzitter van Plaatselijk Belang gemaild. Die reageerde enthousiast, en vóór we het wisten hadden we al mailcontact met vijf verschillende inwoners van De Hoeve, een afspraak voor een interview in de dorpskrant en zijn we geabonneerd op de nieuwsflits (waarvan we er in drie dagen al twee ontvangen hebben). En als klap op de vuurpijl zien we dat er in juni  maar liefst een VIERdaags dorpsfeest is. Met een thema! “De Gouden Eeuw”… eens kijken of ik mijn middeleeuwse kostuum van het van Bemmelstraatfeest van vorig jaar een beetje kan vermaken 🙂

IMG-20160827-WA0006

We laten heel wat achter maar we gaan er niet op achteruit!

Geef een reactie