Bezoek!

Vrienden en familie staan ook te trappelen om te komen kijken. Dus vandaag kwamen Dorien, Jaap, Ruth en Sarah al langs. Omdat er nog geen afvalcontainers zijn (en we zelf nog een beetje verdwaasd rondlopen) was het lastig om ervoor te zorgen dat iedereen wat te doen had. Maar het was erg leuk om samen te “paasbrunchen” in de (intussen aardig lege) zitkamer.

Ruth heeft een heldendaad verricht door de (meeste) beschimmelde zooi uit de lekke bedsteekast te trekken en in vuilniszakken te duwen. Dorien heeft de kledingkasten doorgelopen op inhoud. Keurige pakken, overhemden, stropdassen… alles hangt er nog.  Om nog maar niet te spreken van alle beddengoed, linnengoed en kussens. We voorzien dat we nog heel wat keren langs de kledingcontainer moeten rijden.

En dan de rest nog. Volgende week bestellen we grote afvalcontainers, dan kunnen we serieus gaan leegruimen en is hulp dus zeer welkom.

Ik heb het keukentje schoongemaakt, zodat we dat tenminste kunnen gebruiken. Er komt verbazend veel (verbazend goed) huisraad uit. Van een patatsnijder tot groentehakselaar tot eindeloos veel pannen en servies. We hopen dat de kringloop het allemaal wil meenemen.

Tussen de bedrijven door ook nog even genoten van het landgoed. Jaap ontdekt dat we allerlei prachtige soorten op het terrein hebben, die erop duiden dat de houtwallen al eeuwen oud zijn: Salomonszegel, Dalkruid, Eikvaren en Grootbloemmuur. En ik ontdek dat van achteraf (bij de Uiterste Eik) je een schitterend uitzicht hebt over het reliëfrijke terrein.

De foto’s van vandaag zijn met de telefoon gemaakt – niet zulke beste kwaliteit dus.

20170416_102128
De zitkamer begint nu aardig leeg te worden…
20170416_152957
… maar de kamer met huisraad voor de kringloop / rommelmarkt wordt steeds voller
20170416_102318
En dan hebben we deze slaapkamer nog niet eens gehad!
20170416_102326
Iemand nog beddengoed? We hebben ook heel veel lakens.
20170416_124840
Weer een auto vol oud textiel
20170416_145533
Ruth op ontdekkingsreis in de lekke bedsteekast

 

20170416_104536
Af en toe even naar buiten, genieten, wat is het toch mooi!

 

20170416_104808
Er staan al aardig wat (paarde- en pinkster-)bloemetjes in het gras, maar er mogen er nog wel meer bij!

 

Eén gedachte over “Bezoek!”

 1. Wat een mooie plek.
  En wat een rommel.
  Maar zo hoef je je niet te vervelen.
  En een Prachtig toilet!
  Veel succes met opruimen, een dankbaar werk als je straks een leeg huis hebt.
  Hetty

Geef een reactie