First things first

Aanstaande dinsdag krijgen we de sleutels van ons Friese landgoed! Maar er is daar dus nog helemaal niets. Geen water, geen wc, geen riolering en geen andersoortige afvalwaterzuivering.

De meneer die er woonde dronk water dat hij van het dak opving. En hij waste zich waarschijnlijk met putwater. Oké, dat kan. Heel duurzaam. Maar wij willen toch wel graag gewoon drinkwater en een douche. Dus de molen van “mijnaansluiting.nl” hebben we in werking gezet. Duurt wel een paar weken.

Tijdens het klussen kan je water meenemen, of misschien bij de buren halen. Maar om nou iedere keer dat je naar de wc moet ook bij de buren aan te kloppen, dat gaat ons een beetje ver. Zonder water een watercloset aanleggen is ook lastig. Bovendien is er nog geen afvalwaterzuivering. En één keer de bosjes in lopen kan, maar op den duur wordt dat een vieze bedoening. Dus heeft Joris zich, ondanks zijn aanvankelijke bedenkingen, toch maar aan het timmeren van een composttoilet gezet. Naar het ontwerp wat we zagen op de blog van Green Evelien. Met speciaal bestelde urineseparator. (Vooral de urine zorgt voor stank. Door de urine af te vangen voorkom je dat het toilet gaat stinken.)

Hij heeft -uit protest- wel het àllerlelijkste knopje dat hij kon vinden op het deksel van het compartiment voor zaagsel gemonteerd.

20170405_073211
De urineseparator, bezorgd in duidelijke doos zodat de postbode ook weet waar je mee bezig bent 🙂
2017-04-08 17.49.16
Joris aan het werk (die werkplaats gaan we nog wel missen!)
2017-04-08 20.26.14
Het resultaat: prachtig afgewerkt (een echt Jorisproduct). Ja, er komt ook nog een bril en een deksel op.
2017-04-08 20.26.04
Met glimmend knopje voor het zaagselcompartiment

Nu nog even een huisje eromheen maken.

Geef een reactie