Betonvloer!

Ik loop alweer weken achter met het bijhouden van de blog. Te druk. Maar er is (op 22 juni) wel weer een mijlpaal bereikt: de cementdekvloer is gestort!

Van tevoren weer heel veel werk. Vooral door de installateur, maar dat vergt het nodige overleg en begeleiding van onze kant. Want we doen het allemaal net een beetje anders dan anderen…

We denken dat de leemkachel het huis voldoende warm gaat houden. Maar mochten we ooit genoeg krijgen van hout hakken, of mocht blijken dat het buffervat voor warm water te heet wordt, dan is het natuurlijk makkelijk als we een verwarmer (bijvoorbeeld een warmtepomp) alleen maar hoeven aan te koppelen en niet de hele vloer open hoeven te maken. Dus we hebben wel alvast vloerverwarming laten leggen onder de cementdekvloer.

Er moesten natuurlijk ook allemaal andere (water)leidingen aangelegd

En de kelder moest worden dichtgemaakt! Ook zoiets wat sneller gezegd dan gedaan is – Joris en de aannemer zijn er een volle dag mee bezig geweest.

En toen kon dan eindelijk het (bijna) definitieve vloerniveau aangelegd worden! (Bijna: er komt nog een leemlaag op in de woonkamer en slaapkamer en tegels in de overige ruimtes.) Daarvoor moest een gigantische mengbak geplaatst worden.

En toen… verdween alles onder een strakke cementvloer!

En dát maakt een verschil!