Mei vliegt -weer- voorbij

O jee, het is al weer juni! Net als ieder jaar ging mei veel te snel. Er is zoveel te doen in deze tijd!

De moestuin groeit de pan uit. Met het mooie weer moest ik veel water geven. En toen het ging regenen begon het onkruid aan een inhaalslag. Maar het ziet er prachtig uit dit jaar, dankzij een laag nieuwe houtsnippers op de paden en champost op alle bedden.

De Woudlopers (een natuurclub voor de kinderen uit het dorp) kwamen eind mei een dagje kijken (en lammetjes knuffelen en leren leemstuken).

De lammeren groeien voorspoedig. Ik ben dus weer aan het melken en kaas aan het maken. Wat fijn dat het nu in de bijkeuken kan, in plaats van in de (veel kleinere) stacaravan. En wat heerlijk dat ik nu een kelder heb om de kaas te laten rijpen!

Joris tovert iedere week nieuwe stopcontacten, waardoor er steeds minder kabels over de vloer hoeven te liggen. En hij heeft een schitterende deur gemaakt van oude eiken vloerplanken (7 jaar geleden opgehaald uit Barneveld, toen twee jaar onder de overkapping in Amersfoort gestaan, mee verhuisd naar De Hoeve en nu eindelijk gebruikt). Het was wel wat meer werk dan verwacht… Er moeten nog 2 zulke deuren komen maar dat gaat nog even op de lange baan.

Wat er wel is gekomen is het tweede dakraam! Dat ging opeens heel snel… Erg spannend weer, een gat in het dak maken, maar het is gelukt. Nu is het veel lichter boven en in de hal! We wachten nog op de zonnepanelen, maar die laten veel langer op zich wachten. Leveringstijden zijn volkomen onvoorspelbaar momenteel.

Intussen verhuizen we rustig door. Telkens een stukje, tussen de overige werkzaamheden door. De grote buffetkast verhuist naar zijn plek in de keuken, waarmee in de bijkeuken plaats komt voor de lundia-kast die als boekenkast dienst deed, en vervolgens ontstaat in de woonkamer ruimte om de eigenlijke boekenkast op te bouwen.

Langzamerhand komen steeds meer spullen te staan op de plek waar ze uiteindelijk moeten komen. Al geldt voor álle spullen, dat ze daar toch nog weer een keer uit de weg zullen moeten als we gaan leemstuken. We zouden daar natuurlijk op kunnen wachten met ‘verhuizen’, maar we willen toch wel graag over. Na vijf jaar hebben we gewoon genoeg van de tijdelijkheid van de stacaravan. Nog een poosje kamperen in eigen huis kan er ook nog wel bij.

Slapen is het enige wat we nog in de stacaravan doen. En die staat intussen op Marktplaats! Als de stacaravan weg is kunnen we weer grote slagen gaan maken met het buitenwerk: de schapenschuur, noordschuur en het varkenshok moeten leeg en afgebroken, het achtererf op hoogte gebracht en bestraat en dan kan er een nieuwe schapenstal gebouwd worden. We zijn nog lang niet klaar…