Herhaling: leemweek!

Al eerder aangekondigd: in augustus organiseren we een leemstucweek, onder (bege)leiding van de zeer ervaren leemstukadoor Geert de Bock. Er zijn nog 1 of 2 plaatsen beschikbaar en we zoeken nog naar iemand die voor de catering wil zorgen (koffie, thee, lunch en eventueel avondeten). Leem op de muur smeren is niet moeilijk, het is zelfs veel makkelijker dan met gips stuken! Maar in ons huis zitten best veel lastige hoekjes die speciale techniek vereisen. Geert kan ons alle tips & tricks leren. Voor mensen die het leuk vinden om met leem te leren werken dus een buitenkans. 

De kalkhennepmuren stuken we eerst met een laag leem uit de buurt, met daaroverheen basisleem uit Drenthe (die is wat gladder). Voor de OSB-binnenwanden zullen we speciale ‘hechtleem’ moeten gebruiken. Over het geheel heen komt een gladde finishlaag. Maar dat kan pas als de eerste laag droog is, dus daar komen we waarschijnlijk niet aan toe.

Wanneer:  van 22-27 augustus

Wat vragen we: enthousiasme en bereidheid om 5 dagen mee te werken. Er kunnen vijf personen leren stuken. Daarnaast zoeken we iemand die gedurende de week de catering wil verzorgen.

Wat bieden we: een leuke klus, begeleiding van een vakman om verschillende technieken te leren, koffie, thee, lunch en avondeten èn melk en yoghurt van eigen schapen voor het ontbijt. Neem je eigen tentje mee, ons terrein is prachtig om te kamperen!

Er zijn al enkele (internationale) aanmeldingen, maar er is nog plek voor 1 á 2 personen. Hoort zegt het voort!