Wanden en vloeren

Om onszelf weer wat energie in te blazen hebben we afgelopen week versnelling in de bouw gebracht door weer eens de aannemer in te schakelen. In vier dagen hebben Frits en René het frame voor bijna alle binnenwanden ingemeten en aangebracht. En aan één kant dichtgezet met (dun) OSB. Wat voor beplating er op de andere kant komt en wat er precies tussen de beplating komt verschilt per ruimte. Sommige wanden moeten waterbestendig zijn, andere (bijvoorbeeld tussen de wc en de woonkamer) geluidsdicht. En er moet een ondergrond op waarop je goed met leem kunt stuken.

De mannen zijn samen een uur of zestig bezig geweest. Zelf zouden we er ongeveer honderd uur over hebben gedaan, denken we. In de praktijk zouden we daar snel twee maanden verder mee geweest zijn… Soms is het ook wel lekker om iets te laten doen!

Intussen heeft Joris de geschilderde vloerplanken / plafonds aangebracht boven de woonkamer en keuken.

Het is een heel ander huis geworden! De ruimtes lijken nog wel erg hoog en – afgezien van de woonkamer en keuken – vrij donker. Dat komt doordat de vloer nog 25 cm omhoog gaat (schuimbeton en dekvloer) en er nog een paar strategische (grote!) dakramen geplaatst moeten worden. En er komt nog een binnenraam tussen de badkamer en de bijkeuken, maar we weten nog niet precies waar.

Het volgende project is de aanleg van het riool naar de septic tank. En daarna het weer ‘aanheuvelen’ van het huis. Dan kan ik ook eindelijk de tuin rond het huis gaan aanleggen!